Apariția unor vene inflamate cu aspect inestetic, însoțită, de multe ori, de senzația de greutate în picioare, umflături sau amorțeală, poate însemna că suferi de varice (vene varicoase). Boala varicoasă este o problemă comună, ce afectează mai mult de un sfert din populația lumii, la un anumit moment în viață.

Din fericire, există multiple soluții pentru îndepărtarea venelor varicoase și restaurarea aspectului estetic al pielii. Dacă te confrunți cu problema venelor varicoase și cauți soluții pentru a o îndepărta, vei găsi pe 3045342650 toate informațiile necesare pentru a înțelege cu ce te confrunți, dar și care sunt cele mai bune metode de tratament și prevenire.

Ce sunt venele varicoase (varicele)

Venele varicoase, cunoscute și sub denumirea simplă de varice, sunt vene umflate situate sub piele, cu aspect sinuos, sunt ușor vizibile și pot fi simțite la atingere. De obicei, ele afectează picioarele, sunt mai frecvente în cazul femeilor, iar riscul de apariție crește odată cu înaintarea în vârstă.

Venele varicoase apar atunci când sângele nu circulă corect prin venele din picioare. Există două tipuri principale de vene în picioare: vene superficiale, situate aproape de suprafața pielii, și vene profunde, situate adânc, în mușchi. În mod normal, în venele sănătoase, sângele circulă de la venele superficiale către cele profunde, iar de acolo înapoi către inimă. Sistemul venos superficial (venele superficiale) se unește cu sistemul venos profund (venele profunde) prin vene comunicante, numite și vene perforante.

Vene varicoase - vene normale

Aceste vene sunt prevăzute cu supape, ce permit circulația sângelui într-un singur sens, dinspre suprafață înspre profunzime. Presiunea sângelui în venele profunde este superioară celei din venele de suprafață. Atunci când venele perforante devin insuficiente sau incontinente, sângele va circula invers circulației normale, dinspre profunzime, către suprafață. Astfel, sângele ajunge înapoi în venele de suprafață, unde se acumulează, ducând la umflarea venelor și apariția varicelor. Acest proces se datorează unei disfuncții a valvelor sau datorită dilatării excesive a venelor de legătură.

Venele varicoase au o culoare roșiatică, mov sau albastru închis, aspectul lor datorându-se acumulării de sânge care devine mai vizibil în urma inflamării. Chiar dacă boala poate afecta orice venă din corp, venele varicoase apar de obicei la nivelul membrelor inferioare datorită presiunii crescute care apare în venele din această zonă.

Conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, aproximativ jumătate din populația cu vârsta peste 50 de ani suferă de boala varicoasă. Conform datelor statistice, varicele sunt mai frecvente în rândul femeilor, afectând 40% dintre femei și 25% dintre bărbați. Chiar dacă odată cu înaintarea în vârstă riscul crește, problema varicelor este prezentă și în cazul femeilor tinere, de 20-30 de ani, creând aspectul inestetic, pe care orice femeie își dorește să-l îndepărteze.

Venele varicoase nu trebuie neglijate

Pentru majoritatea oamenilor, venele varicoase (varicele) sunt inofensive și nu reprezintă o problemă serioasă de sănătate. În cele mai multe cazuri, dincolo de problema aspectului inestetic, venele varicoase nu provoacă probleme de sănătate pe termen lung și nu afectează circulația sângelui. În aceste cazuri, tratamentul medical nu este imperios necesar, însă există multiple proceduri la care poți apela pentru a scăpa de aspectul neplăcut.

Există și cazuri grave, în care venele varicoase devin foarte umflate și dureroase, creând un disconfort accentuat și interferând astfel în mod direct cu calitatea vieții. Aceste cazuri pot fi urmate și de complicații neplăcute, astfel că tratamentul devine imperios necesar. În funcție de severitatea simptomelor, doctorul specialist îți poate recomanda folosirea unor ciorapi medicinali de compresie, anumite 2163716144 sau suplimente naturale și tratamente naturiste.

Indiferent de severitatea simptomelor, apariția varicelor dezvăluie existența unei probleme venoase, astfel că problema nu trebuie neglijată. Chiar dacă varicele nu reprezintă în acest moment un pericol major pentru sănătatea organismului tău, îți recomandăm să răsfoiești și celelalte articole de pe site-ul nostru, pentru a afla mai multe informații despre cum poate evolua boala varicoasă, care sunt principalele cauze, tratamente și metode de prevenire, dar și care sunt riscurile și complicațiile la care te expui în lipsa îngrijirii corecte.

Citește și despre:

Cauze, diagnostic și complicații

Vene varicoase si varice - cauze, diagnostic si complicatiiVenele varicoase au multiple cauze și, chiar dacă nu toate pot fi controlate, este important să le cunoaștem pentru a ne proteja și trata corect.

De asemenea, este foarte important să cunoaștem care sunt principalele metode de diagnostic, dar și care sunt complicațiile ce pot apărea dacă problema venelor varicoase nu este tratată eficient. Citește mai departe.

5032443378

(860) 676-9330În funcție de severitatea simptomelor și stadiul bolii varicoase, medicul specialist îți poate recomanda intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea varicelor. Acestea funcționează rapid, redând în scurt timp aspectul plăcut al pielii din zona afectată.

Există mai multe tipuri de astfel de tratamente, fiecare dintre acestea având avantaje și dezavantaje. Citește mai departe….

904-344-8213

(662) 650-5062Vindecarea venelor varicoase nu necesită întotdeauna un tratament medical și operații complicate și costisitoare. Există numeroase soluții naturale eficiente în ameliorarea simptomelor și tratamentul varicelor.

Pentru că venele varicoase sunt rezultatul unei probleme venoase, remediile naturale adresează cauza problemei și, astfel, oferă rezultate foarte bune pe termen lung. Citește mai departe….

Pin It on Pinterest